Steun ons en help Nederland vooruit

Openbaar vervoer

Het is belangrijk dat Delft met het openbaar vervoer internationaal, regionaal én lokaal goed bereikbaar is. Het moet de reizigers uitnodigen om naar Delft, Delft in of binnen Delft het openbaar vervoer te pakken. Met de aanleg van de spoortunnel en het nieuwe station is een goed begin gemaakt op een nog betere bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Ook binnen de Metropoolregio wordt gekeken naar een optimale onderlinge bereikbaarheid. Uitgangspunt van D66 is de vervoersbehoefte van de reiziger: lege bussen of trams van A naar B zijn niet zinvol en gaan ten koste van drukkere trajecten met meer behoefte. Voor elke vervoersbehoefte wil D66 zoeken naar een passende oplossing. Goede reizigersinformatie en informatie over overstap en voor- en natransport met duidelijke bewegwijzering voor fietsers en voetgangers zijn belangrijk. Ook is het belangrijk dat op- en overstappunten aangenaam ingericht en veilig zijn.

  • D66 wil dat de Delftse treinverbinding zo snel mogelijk viersporig wordt.
  • D66 wil dat tram 19 naar de campus vanaf 2021 frequent genoeg (op collegetijden afgestemd) rijdt. Tot die tijd moeten de busroutes gedurende de vervanging van de Sint Sebastiaansbrug de campus zo goed mogelijk bereikbaar houden.
  • D66 wil samen met de omliggende gemeenten onderzoeken of een directe bus- of tramverbinding naar Rotterdam The Hague Airport haalbaar is.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018