Steun ons en help Nederland vooruit

Vrije tijd

D66 vindt het belangrijk dat er een gevarieerd vrijetijdsaanbod is in Delft. Cultuur is een belangrijke vestigingsfactor. Daarom vindt D66 dat er ruimte moet zijn voor een theater, een bibliotheek, een centrum voor kunsteducatie en een museum voor Delftse geschiedenis. D66 vindt het belangrijk, dat ook kinderen van ouders met een laag inkomen kennis kunnen maken met sport en cultuur.

Nieuwe bibliotheek

Inmiddels is er begonnen het ombouwen van de bibliotheek naar OPEN Delft, een ontmoetingsplaats waar taal, cultuur en techniek samenkomen. OPEN Delft wordt de centrale plek voor taal- en cultuureducatie aan Delftse kinderen, hun ouders, grootouders en leerkrachten.

Sport

D66 neemt een actieve rol bij het bewaken en verbeteren van de Delftse sportvoorzieningen. Tot nu toe hebben we met succes ingezet op het behoud van aard en omvang aan sportvoorzieningen die bij een stad als Delft passen.

Vermeer komt thuis

De tentoonstelling Vermeer komt thuis in Museum Prinsenhof trok met 50.000 mensen een recordaantal bezoekers. Naast veel trotse Delftenaren waren dit veel toeristen die hun bezoek combineerden met een bezoek aan de stad. Het wereldberoemde werk was voor het eerst in 320 jaar weer in Delft te zien, vlakbij de plek waar Vermeer het schilderij maakte. D66 wil dat museum Prinsenhof dit soort toonaangevende tentoonstellingen blijft organiseren.

Kinderboerderij en waterspeeltuin

D66 is voor en achter de schermen actief betrokken geweest bij het zoeken naar mogelijkheden om de twee Delftse kinderboerderijen en waterspeeltuinen, het Duurzaamheidscentrum De Papaver en het Natuur- en milieuonderwijs (NME) voor Delft te behouden.

Jeugdcultuurfonds

Sporten, gitaar spelen, huiswerk maken op de computer en op de fiets naar school gaan. Het lijkt vanzelfsprekend voor de meeste jongeren. Voor een hoop jongeren is het dat niet. In Delft zijn er veel kinderen en jongeren die graag mee willen doen, maar dat simpelweg niet kunnen omdat hun ouders geen geld hebben.

Dansschool Wesseling

Tussen 2014 en 2016 is in de raad meermaals gesproken over het plan van Dansschool Wesseling om zich te vestigen aan de Buitenwatersloot. Daarbij is gebleken dat het betrekken van de buurt en de omwonenden belangrijk is om draagvlak voor een initiatief te creëren. D66 heeft daarbij gepleit voor het zijn van een Goede Buur.