Steun ons en help Nederland vooruit

Economie

D66 is groot voorstander van samenwerking tussen ondernemers, vastgoedeigenaren en horeca. Zij zorgen voor innovatie en bepalen de concurrentiekracht van de Delftse economie. Delft onderscheidt zich van andere steden door de aanwezigheid van een TU en twee hogescholen. Onder de hightech signatuur van Delft versterken kennisbedrijven (zeker ook het MKB) en onderwijsinstellingen (TU, HBO en MBO) elkaar. Naast techniekstad is Delft een populaire internationale toeristenbestemming, en voor de omliggende gemeenten een fantastisch regiocentrum.

Delftse projecten bij MRDH

D66 maakt zich sterk voor de regionale samenwerking binnen de metropoolregio (MRDH).

Yes!Delft

D66 heeft zich altijd sterk voor gemaakt voor de incubator Yes!Delft en zal dat blijven doen. Yes!Delft, een initiatief van de TU Delft, de gemeente en TNO, staat op de 4e plek in de Europese ranglijst. Yes!Delft biedt een omgeving voor technische start-ups om te groeien. De incubator is belangrijk voor de link tussen onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven. Zeer recentelijk heeft Yes!Delft een nieuw gebouw geopend.

Vermeer komt thuis

De tentoonstelling Vermeer komt thuis in Museum Prinsenhof trok met 50.000 mensen een recordaantal bezoekers. Naast veel trotse Delftenaren waren dit veel toeristen die hun bezoek combineerden met een bezoek aan de stad. Het wereldberoemde werk was voor het eerst in 320 jaar weer in Delft te zien, vlakbij de plek waar Vermeer het schilderij maakte. D66 wil dat museum Prinsenhof dit soort toonaangevende tentoonstellingen blijft organiseren.

Ontwikkelrichting Delft

D66 is het eens met het voorjaar 2016 verschenen adviesrapport Delft, Parel in de Randstad van de werkgroep “Delft Herstelt” over de ontwikkelrichting van de stad. Het advies geeft aan dat Delft al de juiste kant op ging maar dat die ontwikkelingen met meer kracht mogen worden doorgezet. Ook de verschillende aandachtspunten herkennen wij: een belangrijke positie voor de kenniseconomie, aandacht voor bereikbaarheid en toerisme plus de transformatie van de stad om een en ander te ondersteunen.