Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Masterclassreeks Lokale Politiek, Bedrijfsbezoeken nieuwe energie

Vrijdag 15 juni, in regio Delft

Voor de masterclass “Nieuwe Energie” zullen wij op de fiets een middag door het Westland trekken en bezoeken brengen aan verschillende bedrijven die op creatieve manieren aan het innoveren zijn met duurzame energie. Op locatie ...

Voor de masterclass “Nieuwe Energie” zullen wij op de fiets een middag door het Westland trekken en bezoeken brengen aan verschillende bedrijven die op creatieve manieren aan het innoveren zijn met duurzame energie. Op locatie wordt door deskundige sprekers uitgelegd wat er precies aan duurzame innovatie wordt gedaan en hoeveel impact dit heeft op het milieu. Om de krachten aan te vullen zal er een groene picknick worden georganiseerd op één van de vele mooie stukken natuur die het Westland rijk is.

Green Well Westland
Dit aardwarmteproject is een initiatief van vijf tuinbouwbedrijven vlak onder Poeldijk. In 2011 werd deze installatie in gebruik genomen, en in 2015 geupdate met een sidetrack door problemen met kleideeltjes. Met een vermogen van 11,5 MW zou deze installatie goed zijn voor het verwarmen van zo’n 5000 huishoudens.

ABC Westland
Dit bedrijventerrein heeft sinds 2016 16.000 zonnepanelen op de daken, en is daarmee de grootste producent van zonne-energie in Zuid-Holland en één van de duurzaamste bedrijventerreinen van Nederland. Daarnaast hebben ze sinds 2017 een pilot met windenergie op de daken met zogenaamde “urban” windturbines. Daar stopt het echter niet: omdat het bedrijventerrein de gehele keten van de agri- en foodsector behuist, kan het hele proces om van grondstof tot product te komen uitgevoerd worden op locatie, met veel minder transport-kosten en CO2-uitstoot tot gevolg.

15 juni

NNB