Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 19 november 2021

D66 Delft zoekt wethouders

D66 Delft wil na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 weer deelnemen aan het college B&W en zoekt daarom bevlogen D66-ers die wethouder willen worden. Afhankelijk van de verkiezingsuitslag en coalitieonderhandelingen verwacht D66 één of twee wethouders te kunnen leveren voor het nieuwe college. Op dit moment heeft D66 één wethouder in het college.

Een onafhankelijke wethoudersadviescommissie zal de kandidaten in vertrouwelijkheid spreken en een advies uitbrengen aan de (toekomstige) fractie. Over de formele benoeming stemt de gemeenteraad op voordracht van de nieuw gekozen raadsfractie, als sluitstuk van de coalitievorming.

Adviescommissie voorgezeten door Saskia Bruines

De adviescommissie bestaat uit Saskia Bruines (wethouder te Den Haag), Mariëlle Hendriks (directeur Erfgoedhuis Zuid-Holland), Vincent van Roon (raadslid en lijsttrekker) , Thomas Peutz (afdelingsvoorzitter) en Huub Halsema (oud-fractievoorzitter). De combinatie van ruime bestuurlijke en lokale politieke ervaring in de commissie biedt een uitstekende basis voor een zorgvuldige sollicitatieprocedure.

Uiterlijk 17 december solliciteren.

Leden van D66 — ook van buiten Delft — die passen in het profiel  kunnen zich kandideren door een curriculum vitae en motivatiebrief te mailen naar wac@d66delft.nl. Kandidaatstellingen moeten uiterlijk 17 december 2021 door de commissie zijn ontvangen. Voor nadere informatie kunt u ook telefonisch bij Thomas Peutz terecht op nr 06 15 35 36 60.