Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 11 februari 2020

D66 Delft maakt zich zorgen over milieuschade door bouwpiepschuim

Na de storm Ciara is er een grote hoeveelheid piepschuim in de Westsingelgracht beland. Dit piepschuim is afkomstig van de bouwplaatsen rondom het station. D66 maakt zich zorgen over de schade aan het milieu door deze rommel. De grote stukken zijn inmiddels opgeruimd, maar er zijn heel veel ‘bolletjes’ in de gracht en de omgeving daaromheen achtergebleven. Piepschuim verbrokkelt nou eenmaal heel makkelijk. Deze bolletjes zijn moeilijk op te ruimen en breken niet vanzelf af. Daarom stelt de D66-fractie schriftelijke vragen aan de wethouder. Woordvoerder Boris van Overbeeke: “Ik wil weten wie er verantwoordelijk is voor de natuurschade door de achtergebleven rommel. Ik vind dat we de schade op de aannemers moeten verhalen.”

Dit ongeluk legt een groter probleem bloot. Rommel door bouwafval rondom bouwplaatsen is D66 al langer een doorn in het oog. Van Overbeeke: “Wij snappen dat stormschade niet altijd te voorkomen is. Maar het is wel vaker een grote rotzooi rondom bouwplaatsen. Die rommel waait de grachten in en blijft daar achter.“ Delft is de komende jaren nog niet klaar met bouwen. Daarom wil de fractie ook van de wethouder weten wat zij kan doen om deze schade in het vervolg te voorkomen.