Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 20 september 2019

In gesprek met Sophie in ’t Veld: Reisgids voor de nieuwe Europese Unie

Sophie In ‘t Veld is sinds 2004 namens D66 lid van het Europees Parlement waar ze zich als lid van verschillende commissies heeft ingezet voor ondermeer mensenrechten en vrijheden, de rechten van de vrouw, gay en lesbian rights en gendergelijkheid, de scheiding tussen kerk en staat, alsook economische en monetaire zaken. Bij velen is ze vooral bekend geworden vanwege haar inzet voor de bescherming van de privacygegevens van burgers.

Sinds de afgelopen verkiezingen is D66 tot de nieuwe fractie van Renew Europe toegetreden en heeft ze voor onze Europarlementariërs een aantal echte D66 portefeuilles weten binnen te halen; van Natuur & Klimaat tot Justitie & Rechtstaat, en van internationale handel tot vrouwenrechten. Hiermee zullen wij hen de komende jaren horen over belangrijke zaken als klimaatverandering, migratie en eerlijke handel.

Op uitnodiging van D66 Delft zal Sophie in Open spreken over een van de belangrijkste uitdagingen die zij voor de komende periode ziet; Om stilstand en stagnatie van de achterkamertjes te doorbreken zal het Europees Parlement zich moeten transformeren tot een krachtige en volwaardige parlementaire democratie. Zij zal haar gedachten over Brexit met ons delen en spreken over de nieuwe Europese Commissie en het nieuwe Europees Parlement dat zij voor ogen heeft.

Datum: donderdag 26 september

Tijd: 20:00-21:30

Locatie: Open, Vesteplein 100, Delft

Kosten: Eur 2,50 (incl. drankje)

Deze avond is onderdeel van de D66 Delft Masterclass 2019. Meld je aan via ons registratieformulier! Ben je benieuwd naar de andere avonden? Klik hier voor meer informatie.

Je hoeft geen lid te zijn van D66 om naar deze of een andere masterclass te komen.