Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 20 september 2019

Coen Brummer over Sociaal Liberalisme

Coen Brummer is directeur van het wetenschappelijk bureau van D66, de Mr. Hans van Mierlo Stichting. Daarnaast is hij verbonden aan het Biografie Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij momenteel een proefschrift voorbereid over minister van Binnenlandse Zaken en Tweede Kamerlid Samuel van Houten (1837-1930). Eerder werkte hij voor de Tweede Kamerfractie van D66 en als speechschrijver voor achtereenvolgende bewindslieden op het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De rode draad in zijn artikelen en boekbijdragen, zijn de politiek en politieke ideeën van de negentiende eeuw tot vandaag. Zo verschenen in ‘Vuile Handen. Michael Ignatieff en andere politieke denkers over de strijd tussen ideeën en macht’ (Elzevier Boeken) vijftien gesprekken met politiek denkers over hun verhouding tot de politieke praktijk. Recent publiceerde hij ‘Wat is Sociaal-Liberalisme’, een historisch essay over de politieke traditie waarin D66 staat en redigeerde hij twee historische bundels; ‘De Nederlandse Tijger. Vrijzinnig-Democraat Hendrik Pieter Marchant in Drie Toespraken’ (uitgeverij Verloren) en ‘De Canon van het Sociaal-Liberalisme’ (Uitgeverij Boom).

Op uitnodiging van D66 Delft zal Coen spreken over het Sociaal Liberalisme en de historische wortels van deze stroming met een lange geschiedenis in de Nederlandse politiek.

Datum: dinsdag 8 oktober

Tijd: 20:00-21:30

Locatie: Van Mierlo Stichting, Lange Houtstraat 11, Den Haag

Kosten: Eur 2,50 (incl. het boek ‘ Wat is sociaal Liberalisme?’ van Coen Brummer en een drankje)

Deze avond is onderdeel van de D66 Delft Masterclass 2019. Meld je aan via ons registratieformulier! Ben je benieuwd naar de andere avonden? Klik hier voor meer informatie.

Je hoeft geen lid te zijn van D66 om naar deze of een andere masterclass te komen.