Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 24 november 2018

Voor de toekomst van Europa: Van Delft naar Brussel en terug

‘Nederland en andere lidstaten kunnen veel leren van Europa als het gaat om innovatie en de focus op maatschappelijke uitdagingen’ – Jessica van Eijs

Europa staat hoog op de agenda. En met de Europese Parlementsverkiezingen in mei 2019 op komst, wordt er binnen en buiten D66 veel over Europa gesproken: over haar toekomst, bedreigingen én kansen.

Kom 15 december alles te weten over Europa, het Europese innovatiebeleid en meer tijdens een special middag georganiseerd door D66 Delft in samenwerking met de D66 thema-afdeling Europa. We praten deze middag samen met elkaar en met Jessica van Eijs, D66 Tweede Kamerlid en Bas Steendam van de Jong Democraten over Europese ontwikkelingen, dilemma’s, bedreigingen en kansen.

Jessica van Eijs heeft bouwkunde aan de TU Eindhoven gestudeerd en ze begon in 2008 als tekenaar en assistent- ontwerper bij architectenbureau Speitings & Swart. Drie jaar later werd zij bouwkundig adviseur bij Atriensis, waar zij advies gaf aan woningcorporaties over energie en duurzaamheid. Rond die tijd werd zij ook lid van de Eindhovense gemeenteraad voor D66. In 2014 werd zij uitgeroepen tot Politieke Talent van het jaar op gemeenteniveau. Sinds 2017 zit zij in de Tweede Kamer en houdt ze zich bezig met de portefeuilles innovatie, wonen, ruimtelijke ordening en milieu.

Bas Steendam is Portefeuillehouder E.U. van de Jonge Democraten en houdt zich bezig met het vormen en uitdragen van de E.U. visie van de D66-jongeren. Recent is hij afgestudeerd als bestuurskundige aan de Universiteit Utrecht en mag zich nu als Rijkstrainee bezig houden met de Brexit problematiek. Bas zal ons meenemen in de JD-visie op onderwijs, innovatie en wetenschap. Waar kunnen we in Europa op deze domeinen het verschil maken?

Susanne Caarls, penningmeester de D66 Thema-afdeling Europa zal een korte toelichting geven over het Europatournee. Susanne is coördinerend beleidsmedewerker en is, na twee jaar de Griekse overheid te hebben bijgestaan in het doorvoeren van hervormingen op het terrein van openbaar bestuur, afgelopen zomer in Brussel bij de Europese Commissie aan de slag gegaan.

Voor wie?
Iedereen die geïnteresseerd is in Europa of hier meer over wil weten. Nodig daarom ook je vrienden, buren, collega’s etc uit.

Programma
16:00 uur: Inloop
16:15 uur: Welkom door Carsten Zwaaneveld, voorzitter D66 Delft, gevolgd door een inleiding op de EU door Susanne Caarls.
16:20 uur: Jessica van Eijs & Bas Steendam over innovatie vanuit Europees perspectief
16:50 uur: Gesprek over Europa
17:15 uur: Wrap-up en samenvatting van de middag door de moderator
17:30 uur: Borrel

Wanneer: Zaterdag 15 december 2018 (aansluitend aan de AAV)

Locatie: Cafe de Ruif aan de Markt, Delft

Aanmelden
Wil je erbij zijn? Kom zaterdag 15 december langs in cafe de Ruif. Aanmelden via Facebook of eventueel via mailto:bestuur@d66delft.nl is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd.