Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 november 2018

Fractieleden brengen bezoek aan Project MARCH

Vorige week brachten D66 fractieleden Vincent van Roon en Boris van Overbeeke een bezoek aan Project MARCH. Project March is het studenten projectteam van de TU Delft dat een exoskelet ontwikkelt waarmee mensen met een dwarslaesie weer kunnen lopen. Woordvoerder emancipatie, Vincent van Roon: ” Deze techniek maakt mensen minder afhankelijk van hun rolstoel waardoor ze weer deel kunnen nemen aan veel meer dagelijkse activiteiten.”

Eerder dit jaar won Project March een belangrijke prijs voor exoskeletten in Düsseldorf. Ook mocht het team mee met het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk als showcase van Nederlandse innovatie. In de Dreamhall van de TU Delft houdt het team werkplaats naast de Nuna zonnewagen van het Nuon Solar Team. Boris van Overbeeke: “D66 is er trots op dat deze projecten in onze stad hun techniek ontwikkelen. Het is een prachtig voorbeeld van hoe Delftse studenten zich inzetten om de wereld een stukje beter te maken. Dat wordt af en toe een beetje vergeten als het over studenten gaat.”

In de werkplaats zagen de fractieleden hoe nieuwe én bestaande technologieën worden toegepast in het skelet. Teamlid Nikki vertelde dat er na de eerdere succesvolle prototypes nu wordt gewerkt aan een exoskelet dat zelfstabiliserend is. Hierdoor worden de krukken die de piloot nu nog nodig heeft om balans te houden, overbodig. Het uiteindelijke doel is een exoskelet dat toegankelijk en beschikbaar is voor iedereen. D66 Delft steunt die ambitie van harte.