Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 24 maart 2018

Onze raadsleden voor Delft

 

Vrijdagochtend 23 maart is de uitslag van de Delftse gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld! De kiezer heeft gesproken en ons 5 zetels gegund. Dat zijn 6110 kiezers, 13,6% van Delft! Daarmee zijn we de derde partij van de stad en blijven wij onmisbaar in de Delftse politiek. Namens het bestuur, de nieuw gekozen fractie en alle anderen kandidaten: enorm bedankt! Alle beetjes hebben geholpen.

Maar, wie zijn die 5? Daarom stellen wij ze graag – in volgorde van verkregen stemmen – aan je voor!

Christine Bel (midden). Onze lijsttrekker en (op)nieuwgekozen fractievoorzitter. Zij zet zich al sinds 2010 vol energie en overtuiging in als raadslid voor Delft. Zij kent daardoor de stad in al haar facetten, de vele beleidsterreinen van de gemeente en de Delftse politiek. Doorlezen? Dat kan!

Sivan Maruf (linksmidden). Sivan is student bouwkunde aan de Haagse Hogeschool, waar hij ook actief is voor de faculteitsraad. In 1998 is Sivan op 3-jarige leeftijd, samen met zijn ouders, als oorlogsvluchteling opgevangen in Nederland. Kort na aankomst kwam het gezin in Delft te wonen in de wijk Buitenhof. Zijn ouders wonen daar nog altijd met veel plezier. Al snel na aankomst hebben zij hun draai gevonden in de Nederlandse maatschappij. Toegankelijk onderwijs, gepaste ondersteuning en hard werken hebben hieraan bijgedragen. Deze punten vormen de basis voor Sivans kandidaatstelling. Doorlezen? Dat kan!

Martina Huijsmans (rechtsmidden). In het dagelijks leven is Martina teammanager project- en programmanagement voor de gemeente Leiden. Zij combineert al sinds maart 2014 met veel plezier haar werk als ambtenaar met raadslid voor D66, waarbij zij zich onder andere bezig heeft gehouden met Ruimtelijke Ordening en de Spoorzone. Doorlezen? Dat kan!

Boris van Overbeeke (links). Boris studeert Technische Bestuurskunde aan de TU en Kunstgeschiedenis in Leiden. Hij is al 1,5 jaar raadslid voor D66. Dat was niet lang genoeg om alles te bereiken wat hij wil. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid: “ We moeten in Delft nu echt eens aan die verduurzaming van de stad beginnen. Er is ambitie, er zijn plannen, maar de uitvoering blijft gewoon achter “. Doorlezen? Dat kan!

Vincent van Roon (rechts). Vincent is student civiele techniek aan de TU. Daarnaast is hij actief als docent geschiedenis en Engels voor de Stichting Studiebegeleiding Leiden. Als bewoner van Tanthof, student aan de TU, hardloper in de Delftse Hout, bewonderaar van de binnenstad en stamgast in het stadhuis ziet Vincent de diversiteit die Delft maakt wat het is. Doorlezen? Dat kan!

De installatie van de nieuwe gemeenteraad van Delft vindt plaats op donderdag 29 maart om 19u30 in de raadszaal (stadhuis op de Markt). Deze vergadering is openbaar, voel je vrij om langs te komen!

Daarnaast blijft Harjo Schuurman betrokken bij de gemeenteraad als commissielid. Sinds februari 2017 was Harjo raadslid voor D66 Delft voor het sociale domein. Daarnaast is Harjo actief in de horeca in de binnenstad, waardoor hij de binnenstad goed kent en daar een netwerk heeft opgebouwd. Zo heeft hij actief ingezet op het onderwijsachterstandenbeleid, zodat kinderen met verschillende achtergronden gelijke kansen krijgen in het onderwijs. Doorlezen? Dat kan!

Geen nieuwe start zonder afronding. Het starten van een nieuwe raadsperiode betekent ook het afscheid van anderen. Van onze raadsleden Pieter Oskam, Pieter Stienstra, Peter de Vreede en Andre Jongeling neemt de gemeente op 27 maart vanaf 17u30 afscheid. Ook hierbij kan iedereen die wilt langskomen.

De gehele verkiezingsuitslag, inclusief de stemmen per kandidaat, is in het proces-verbaal van de Gemeente Delft te vinden.