Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 13 februari 2018

Wethouder Hekker (D66) redt basisschool De Schatkaart

Bassischool De Schatkaart blijft in ieder geval een jaar langer open zo besloot het college van Delft op voorstel van Wethouder Onderwijs Aletta Hekker (D66). Het bestuur van Librijn wilde de openbare basisschool in Harnaschpolder sluiten vanwege te weinig leerlingen. Docenten, ouders, leerlingen én de Delftse politiek pleitten voor het openhouden van de basisschool die volgens de inspectie op weg was om ‘excellente school’ te worden.

Door de crisis werden er minder snel huizen gebouwd in de Harnaschpolder, waardoor ook het aantal basisschoolleerlingen minder snel groeide. De verwachting is dat door de komst van meer nieuwe woningen ook het aantal kinderen in de wijk verder zal toenemen. Het bestuur van Librijn wilde hier niet langer op wachten en besloot De Schatkaart te sluiten, tot groot verdriet van docenten, ouders en leerlingen. Schatkaart leerling Fabian stuurde zelfs een brief naar premier Rutte.

D66 (en vele partijen met ons) vindt het belangrijk dat ook in Harnaschpolder goed openbaar basisonderwijs is. Dankzij onderwijs wethouder Hekker (D66) laat de gemeente komend jaar onderzoek doen naar de toekomstkansen voor het basisonderwijs in Harnaschpolder. Hekker: “De Schatkaart biedt onderwijs van hoge kwaliteit en is van grote betekenis voor bewoners van Harnaschpolder en Voordijkshoorn. Het is heel belangrijk dat openbaar onderwijs hier behouden blijft, zodat kinderen in de eigen wijk naar school kunnen. Daarom is het goed om te onderzoeken of en zo ja op welke wijze De Schatkaart in stand kan worden gehouden.”