Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 11 juli 2014

Delftse raad steunt Manifest Joint Regulation

Op initiatief van de SP, en mede ondersteund door D66, heeft de Delftse raad zich gisteren overduidelijk uitgesproken voor het manifest joint regulation. De raad is het eens dat de huidige halfbakken situatie (verkoop van wiet mag, teelt niet) onhoudbaar is. Doordat teelt illegaal is, is er onnodig veel criminaliteit en risico op brandgevaarlijke situaties op ‘zolderplantages’. Bovendien is het gezondheidsrisico bij gebruikers extra hoog: kwaliteitsinspectie door de overheid kan niet zolang de teelt illegaal is.

De lijst met gemeenten die gereguleerde wietteelt ondersteunen is gisteren dus weer langer geworden. Tijd voor het Rijk om dit signaal serieus te nemen. Gemeenten zijn tenslotte de ‘eerste overheid’, niet?