Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 29 april 2012

Delfts horecabeleid verbeterd

D66 is blij met de verbeteringen in het Delftse horecabeleid. De regeldruk voor ondernemers wordt verlaagd, de overlast in woonwijken vermindert en terrasruimte wordt eerlijker verdeeld:

  • De horeca-exploitatievergunning wordt afgeschaft. Deze deregulering scheelt ondernemers geld, tijd en gedoe. De gemeente houdt dezelfde sturingsmogelijkheden, door een aanpassing van de APV. 
  • In woonwijken buiten de binnenstad worden de vrije sluitingstijden afgeschaft. Problemen die tot nu toe in woonwijken ontstonden als gevolg van vrije sluitingstijden konden niet snel worden opgelost. D66 heeft er bij burgemeester Verkerk op aangedrongen dat buiten de woonwijken, bijvoorbeeld in grote parken als de Kerkpolder en op bedrijventerreinen als de Schieoevers, vrije sluitingstijden zoveel mogelijk toegestaan blijven. Overlast is hier immers nauwelijks te verwachten, en D66 ziet bijvoorbeeld graag een discotheek op de Schieoevers verschijnen. De burgemeester heeft toegezegd hiervoor te gaan zorgen. 
  • Nieuwe horeca-ondernemers krijgen makkelijker recht op een terras, doordat terrasruimte waarop in de toekomst door anderen aanspraak zou kunnen worden gemaakt vanaf nu nog slechts voor een termijn van drie jaar wordt vergund. Een vergunning met onbepaalde tijd geldt alleen nog voor terrasruimte recht voor de eigen deur. 

Verder heeft D66 geopperd om terrassen in de binnenstad af te bakenen met speciale tegels, Delfts Blauwe wellicht. Wethouder Junius gaat hiermee aan de slag.

Voor meer informatie:
D66-raadslid Pauljan Kuijper
06-18130373
p.kuijper@d66.nl