Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 6 april 2012

Alexander Pechtold dinsdagavond in DOK

D66-voorman Alexander Pechtold is dinsdag 10 april te gast in bibliotheek DOK aan het Vesteplein in Delft. Pechtold zal daar om 20:00 uur een inleiding verzorgen over zijn boek Henk, Ingrid en Alexander en vervolgens in gesprek gaan met aanwezigen. Na afloop is hij beschikbaar voor het signeren van boeken.


Pechtold versus populisme

De fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer heeft de laatste jaren als een van de weinigen voortdurend stelling genomen tegen het populisme en de opvattingen van de PVV-politici. In Henk, Ingrid en Alexander gaat hij een stap verder: hij gaat in gesprek met mensen die, om wat voor reden ook, bij de laatste verkiezingen op de PVV hebben gestemd.

Alexander Pechtold over zijn boek, Henk, Ingrid en Alexander:
“Een titel met een knipoog voor een boek waar ik het afgelopen half jaar intensief, maar vooral met heel veel plezier aan heb gewerkt. Dit boek gaat vooral over maatschap­pelijk betrokken mensen. In boeiende, soms verhitte gesprekken, ko­men zij uitgebreid aan het woord en laat ik zien waar ik voor sta. Al sinds mijn tijd als lokaal politicus in Leiden en Wageningen zoek ik actief dat directe contact met mensen. Ik voel de behoefte de anderen te laten zien dat simplistische, populistische politiek tot niets leidt. Maar ik wilde ook een stap verder gaan. Vanuit het radicale centrum van D66 is het mijn ideaal de polarisatie in de Nederlandse samenleving te doorbreken en maatschappelijke tegenstellingen te overbruggen.”

Dinsdag 10 april, 20.00u – 21.30u
DOK Library Concept Center, Vesteplein 100, Delft

Meer informatie voor de pers:
Woordvoerder Alexander Pechtold
Daan Bonenkamp
06-52406358 / d.bonenkamp@tweedekamer.nl

Uitgeverij Prometheus
Maartje van Berge
06-46763924 / M.vanberge@pbo.nl