Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 12 maart 2010

PERSBERICHT: Onderhandelingen voor nieuwe coalitie met vijf partijen

Vijf partijen beginnen de besprekingen voor een nieuwe coalitie in Delft. De voorgenomen coalitie bestaat uit D66, PvdA, GroenLinks, CDA en STIP.

De voorgenomen coalitie is het resultaat van de consultatieronde die deze week heeft plaatsgevonden. Lucas Vokurka van D66 heeft alle partijen in de gemeenteraad gesproken, als eerste stap op weg naar de vorming van een nieuw college. D66 nam hiervoor het initiatief, als grootste partij.

“De coalitie die partijen op het oog hebben doet recht aan de uitkomst van de informatieronde”, aldus Lucas Vokurka. “Het is ook een logische coalitie, omdat de vijf partijen programmatisch de grootste overeenkomsten hebben. Dit biedt mogelijkheden om een solide coalitieakkoord te bouwen voor de komende vier jaar.”

“Een stevig coalitieakkoord is noodzakelijk, omdat de stad voor enorme opgaven staat. Om Delft door de economisch zware periode te loodsen en sterker te maken voor de toekomst, is een duidelijke en breed gedragen koers nodig, gericht op bezuinigen, hervormen én investeren in de stad. Deze drie opgaven zullen centraal staan in het te sluiten coalitieakkoord.”

De partijen hebben de volgende wethouderskandidaten voorgesteld: Lucas Vokurka (D66), Raimond de Prez (PvdA), Saskia Bolten (GroenLinks), Milène Junius (CDA) en Pieter Guldemond (STIP).

De besprekingen voor het coalitieakkoord vinden plaats in de komende weken. Het streven is om de wethouders in het nieuwe college op 22 april te benoemen.


Noot voor de pers (niet voor publicatie):
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Aernout Bouwman-Sie, tel. 06-48473713